Volledig scherm
© Avans

Avansstudent werkt aan ‘onzichtbare’ laadpaal voor elektrische auto’s

BREDA – De populariteit voor het rijden van elektrische auto’s staat in de hoogste versnelling. Elektrisch rijden vraagt ook om een oplaadpunt en juist die vormen steeds vaker een obstakel. De Streetplug lijkt de oplossing.

Alain de Schutter (Avans) en Aarnoud van Beelen (Hogeschool Zeeland) staan aan de wieg van de ondergrondse oplaadvoorziening voor elektrische auto’s. Op verzoek van de gemeente Venlo ontwikkelden ze tijdens hun studie het alternatief voor de laadpaal. De rolverdeling tussen Bredanaar De Schutter en Van Beelen uit Oud-Vossemeer - inmiddels student-af en in dienst van Streetplug BV – is duidelijk. Van Beelen is verantwoordelijk voor de techniek en de vormgeving van de Streetplug en De Schutter onderzocht de economische haalbaarheid van de laadpaalvoorziening. “In Venlo hebben we een succesvolle proef gehouden. De gemeente vond het ontwerp een interessante oplossing voor een praktisch probleem in de openbare ruimte”, zegt De Schutter. Grote automerken
Na de vakantieperiode rollen er meer prototypes van de Streetplug van de band. De Schutter: “Meerdere gemeenten hebben belangstelling getoond en gaan er ook meer aan de slag. Daarnaast hebben grote automerken eveneens interesse, bijvoorbeeld door een Streetplug mee te leveren bij een elektrische auto.” De Streetplug bleef niet onopgemerkt. Het leverde het ontwerp van het duo al een nominatie op voor de Accenture Innovation Award. Ook is de Streetplug al gepresenteerd, op uitnodiging van de Nederlandse ambassade, tijdens een burgemeesterbeurs in Parijs. De Schutter: “Eind oktober zijn we uitgenodigd bij het bedrijf E-Cartec naar de gemeente München. Later dit jaar krijgen we nog een delegatie uit Singapore op bezoek.”

poll

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

  • Eens (57%)
  • Oneens (43%)
575 stemmen