Volledig scherm
© Thinkstock

Autodief in Breda spuit met pepperspray: 3 maanden cel

BREDA - Een 33-jarige man die betrapt wordt als hij een auto wil stelen en vervolgens drie Bredanaars met pepperspray vol in het gezicht spuit, krijgt drie maanden cel. Dat heeft de rechter bepaald.

Tijdens de kermis in Breda op 18 oktober 2015 hebben de verdachte en ‘een donkere man’ samen hun blik laten vallen op een aanlokkelijke auto. De beide heren op dievenpad worden echter op heterdaad betrapt door de eigenaar van het voertuig en twee van diens familieleden. De donker getinte man kan tijdig de benen nemen. De verdachte is de pineut. Maar als hij wordt vastgepakt, spuit hij de drie mannen met pepperspray in het gezicht.

De rechtbank gelooft geen jota van allerlei ‘alternatieve scenario’s die de verdachte had voorgespiegeld. Zo zou hij zijn eigen auto toevallig vlakbij de te stelen auto hebben geparkeerd en met het hele incident niets te maken hebben gehad. Hij was zogezegd alleen maar naar Breda gekomen om met een nichtje de kermis te bezoeken.

De rechtbank vindt die verhalen volstrekt ongeloofwaardig, en heeft ook geen enkele clementie met hem. Zijn strafblad vermeldt al meermaals wapenbezit en diefstal. En hij liep nog voor twee feiten in een proeftijd.

Het beroep op noodweer van zijn advocaat wordt verworpen. Behalve de drie maanden celstraf, waarvan één voorwaardelijk, kent de rechtbank aan de drie mannen die de pepperspray in hun gezicht kregen schadevergoeding toe. Naast een tegemoetkoming voor wat materiële schade krijgt ieder 250 euro smartengeld.

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
RUST
0-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo ExcelsiorEXC
19:45
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo VVV-VenloVVV
19:45
ADO Den HaagADO
away logo
home logo FC TwenteTWE
20:45
Roda JC KerkradeRJC
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
655 stemmen