Volledig scherm
© Patty van Gool / facebook

Auto gestolen van parkeerplaats in Oosterhout, derde Renault in korte tijd

OOSTERHOUT - Vanaf de Trekbeemd in Oosterhout is zaterdagmorgen tussen 8:30 uur en 9:00 uur een witte Renault Clio gestolen. Het kenteken van de auto is 1 KVG 34. De Renault stond naast de woning van de eigenaar geparkeerd.

"Er zat nog maar weinig benzine in de tank, dus wellicht dat de dieven in de omgeving van Oosterhout eerst nog getankt hebben", zegt de heer van Gool, eigenaar van de auto. "Toen mijn vrouw om 08:30 uur de hond ging uitlaten stond de auto er nog, toen we later, rond een uur of tien, keken was hij weg. Van de overburen hoorden we dat de auto om 09:00 uur al weg was."

Aangifte
De dochter van Van Gool heeft gelijk de politie gebeld, maar het doen van aangifte verliep niet soepel. Het duurde bijna anderhalf uur voordat de aangifte rond was. De eigenaar is hier heel boos over. "Als er sneller gehandeld was, was mijn auto wellicht nog gezien bij een benzinepomp omdat de tank zo goed als leeg was."

Zuur
Dubbel zuur is het dat de verzekering van de heer van Gool de auto tot een leeftijd van drie jaar volledig zou vergoeden bij diefstal. de auto was net drie jaar en drie weken oud. "Ik krijg nu alleen de dagwaarde uitgekeerd, ze hadden hem beter vier weken geleden kunnen stelen."

Opvallend
Volgens de wijkagent is het opvallend te noemen dat er eerder deze week meerdere Renaults zijn gestolen uit de wijk Dommelbergen. "Eerst in één nacht een zwarte Clio en een bruine Captur, en nu dus de witte Clio, allemaal in de wijk Dommelbergen", aldus wijkagent Nardy Kapitein.

Mocht iemand de auto ergens zien of gezien hebben dan kunt u contact opnemen met de politie.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
97 stemmen