Volledig scherm
© Thinkstock

Asfalt Princeville mogelijk 'niet stroef'

BREDA - Wie de laatste weken langs knooppunt Princeville bij Breda rijdt, heeft het ongetwijfeld gezien: elektronische borden die een snelheidsbeperking aangeven. Vanuit de A58 bij Etten-Leur komend mag je nog 130, maar in de bocht richting Antwerpen (A16) wordt afgebouwd naar 90 en soms zelfs 70 km per uur als snelheidslimiet.

Maatregelen tegen files of vakantiedrukte? Nee, helemaal niet. Volgens Rijkswaterstaat heeft het te maken met de staat van de weg. "We hebben een vermoeden dat de stroefheid van het asfalt niet helemaal klopt", zo verklaart een woordvoerster. "De komende weken gaan we metingen verrichten of dat klopt."

Wanneer asfalt niet stroef genoeg is, wordt de remweg groter. Vandaar de beperking. "Dat betekent niet dat de weg glad is. Er moet voldoende weerstand van het asfalt zijn, het kan zijn dat de grip niet voldoende is. Als dit het geval is, gaan we opruwen. Dat kan op twee manieren: het wegdek opschuren of met hoge druk balletjes op het wegdek schieten zodat krasjes ontstaan."

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
847 stemmen