Volledig scherm
Een wandelaar passeert de geluidswal aan de Vliert. BPD-werknemers zeefden gisteren grond op zoek naar asbest. foto ELSE LOOF/PIX4PROFS

Asbest aangetroffen in geluidswal bij nieuwbouwwijk Dorst

DORST - In de geluidswal aan de Vliert in Dorst is asbest aangetroffen. De ruim honderd meter lange wal die anderhalf jaar geleden naast de spoorlijn is aangelegd om het in aanbouw zijnde woonwijkje De Boswachterij af te schermen, blijkt asbestdelen te bevatten. Dat maakte de gemeente Oosterhout woensdag bekend.

Een van de buurtbewoners van wie de tuin grenst aan het bouwproject is bezorgd. "Ik vind dat verontrustend. We wisten dat er veel puin in de wal zat. Dat is afkomstig van de gesloopte steenfabriek. Dat het om asbest gaat, was bij mij niet bekend."

Ook Lauran Huijben van voetbalclub Neerlandia '31, aan de andere kant van het spoor, is niet op de hoogte van asbest in de wal. Huijben: "Ons hoofdveld ligt op honderd meter afstand van de geluidswal. Dat lijkt me ver genoeg, maar ik wist niet dat er asbest in zat."

Volgens buurtbewoners waren werknemers gisteren bezig met het zeven van de grond. Navraag bij projectontwikkelaar BPD leert dat het verwijderen van de asbest inderdaad deze week is begonnen.

Lees donderdag meer over het asbest in de geluidswal in BN DeStem

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
570 stemmen