Volledig scherm

Artsen mordicus tegen plan sluiten huisartsenpost Roosendaal

ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM - Huisartsen in Roosendaal en Bergen op Zoom zijn mordicus tegen het plan om de huisartsenpost (HAP) bij ziekenhuis Bravis in Roosendaal 's nachts tussen 23.00 en 06.00 te sluiten. Ze onderschrijven de noodzaak maatregelen te nemen om het groeiende beroep dat wordt gedaan op de HAP het hoofd te bieden.

Maar stellen dat er genoeg alternatieven voor handen zijn om dit probleem op een andere manier te tackelen.

Twee weken geleden zijn ze op de hoogte gesteld tijdens een 'informatieve bijeenkomst'. "We voelden ons erg overvallen door het plan van de Stichting Huisartsenposten West-Brabant (STW). De meerderheid van huisartsen uit zowel Roosendaal als Bergen op Zoom is mordicus tegen", zegt een Roosendaalse huisarts die anoniem wil blijven. Hij stelt dat de kwestie zeer gevoelig ligt en vreest mogelijke repercussies als hij onder naam en toenaam naar buiten treedt.

De medicus wijst erop dat er nadelen aan het STW-plan kleven om tijdens de nachtelijke uren alleen nog bij de HAP in Bergen op Zoom mensen te helpen. Zo wordt het werkgebied tijdens die uren in hun ogen veel te groot. Dat loopt dan van Stavenisse tot Putte en van Klundert tot Nispen. "Onze aanrijtijden tijdens visites worden veel langer en het aantal neemt toe. Daardoor moeten mensen veel langer wachten. Dat gaat ten koste van de klantvriendelijkheid. Bovendien is het voor ons onbegrijpelijk dat een stad van de grootte van Roosendaal tijdens de nachtelijke uren verstoken is van deze zorg."

Lees dinsdag meer in BN DeStem

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
783 stemmen