Volledig scherm
Tienduizenden liters grond- en afvalstoffen synthetische drugs in loods Dorst © oto Marcel van Dorst – MaRicMedia

'Arrestatie man uit Sint Willebrord gelinkt aan vondst drugschemicaliën in Dorst'

SINT WILLEBRORD - De politie heeft maandagochtend in Sint Willebrord de 52-jarige J.G. aangehouden. Dat gebeurde rond zes uur 's morgens tijdens een actie aan de Bremstraat.

Diverse goed ingelichte bronnen vermoeden dat de arrestatie te maken heeft met de vondst van een mega-hoeveelheid drugschemicaliën, eind juni in Dorst. Dinsdag is de man na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

De politie heeft de aanhouding niet zelf bekendgemaakt maar bevestigt die desgevraagd wel. Ze wil niet zeggen waar de Willebrorder van wordt verdacht of met welk onderzoek de actie te maken heeft. "Daarvoor is het nog te vroeg", aldus woordvoerder Willem-Jan Uytdehage. Hij wil evenmin vertellen welk onderdeel van de recherche het onderzoek uitvoert.

De verdachte is eigenaar van een fruitbedrijf. Bekenden zeggen dat hij geen crimineel verleden heeft. Volgens zegslieden is de man vanwege zijn relaties in de agrarische wereld mogelijk gebruikt om opslagruimte te vinden voor chemicaliën. Die zouden in dit geval te maken hebben met de productie van synthetische drugs zoals xtc en amfetamine.

De vondst van 50.000 liter drugschemicaliën in een landbouwschuur aan de Leijweg in Dorst is een van de grootste in Nederland. De 51-jarige eigenaar van het landbouwbedrijf is destijds aangehouden. De politie wilde niet vertellen hoe ze op het spoor was gekomen van de illegale opslag.

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
144 stemmen