Volledig scherm
Drukte bij het internetpunt in de centrale hal van bibliotheek VanNu in Roosendaal.. © archieffoto Peter van Trijen/het fotoburo

Architect aan de slag met verbouwplan Parrotia in Roosendaal

ROOSENDAAL - Het Rotterdamse MARS Interieurarchitecten is uitverkoren om een verbouwplan te maken voor Parrotia aan de Markt als 'Huiskamer van Roosendaal'. Architect Marcel van der Veer hoopt medio november aan opdrachtgevers AlleeWonen en bibliotheek VANnU een ontwerp te presenteren waarmee Parrotia veel aantrekkelijker wordt voor Roosendalers om binnen te lopen.

Essentieel daarin is de definitieve plek van de entree of misschien wel meerdere toegangen en de verbinding van het pand met het Emile van Loonpark en de Markt.

"Het passagegevoel moet eruit", aldus Van der Veer. Omdat er Europees aanbesteed moet worden, loopt het Parrotia-project opnieuw vertraging op.

De hoop is nu dat de Roosendaalse Huiskamer over een jaar klaar is. Ondertussen draait al wel coffeecorner De Huiskamer en zijn er interne verhuizingen.

Architectenbureau Zone Zuid neemt zijn intrek in het Emile van Loonhuis aan de Markt waar de afgelopen jaren BN DeStem zat. De krant zit nu in de naastgelegen ruimte die leeg stond.

Lees vrijdag meer in BN DeStem

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (53%)
  • Oneens (47%)
68 stemmen