Volledig scherm
De waterput is gevonden bij archeologisch onderzoek, voorafgaand aan werk aan het riool in de Hofstraat. De put stamt uit de achttiende eeuw, denkt archeoloog Antoine Mientjes.

Archeologische vondst bij rioolwerkzaamheden in Hoeven

HOEVEN - Tijdens rioolwerkzaamheden aan de Hofstraat in Hoeven zijn deze week archeologische vondsten gedaan. Hoogtepunt is een waterput die mogelijk uit de achttiende eeuw stamt.

Mogelijk zijn ook artefacten uit de steentijd gevonden. „Wij hadden historische informatie dat er op die plek bebouwing zou zijn”, zegt archeoloog Antoine Mientjes, die de leiding had over het project. „Er zou daar van circa 1700 tot 1970 een herberg hebben gestaan, maar tijdens ons onderzoek bleek dat de zaak rigoureus is weggehaald. Wel vonden we op een diepte van ongeveer 80 centimeter een waterput. Uit voorlopig onderzoek blijkt dat die waarschijnlijk uit de 18de eeuw stamt.”

Het archeologische bodemonderzoek gaat vooraf aan de vervanging en vergroting van de riolering in de Hofstraat en Bovendonksestraat die de wateroverlast in Hoeven moet tegengaan. Naast de waterput, die je volgens Mientjes wel vaker in dorpen ziet, is er ook porselein uit Maastricht gevonden en steengoed.

Zaterdag in BN DeStem meer over de vondsten in Hoeven.

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (63%)
  • Oneens (37%)
282 stemmen