Volledig scherm
© Thinkstock

Archeologisch onderzoek op plek nieuwe wegen in Rucphen

RUCPHEN - De Rucphense wethouder Martien de Bruijn heeft niet de verwachting dat er spectaculaire vondsten te voorschijn komen, maar een archeologisch onderzoek op het tracé Verlengde Vosdonkseweg en Helakkerstraat hoort bij de procedures die doorlopen moeten worden. Dus is de gemeente deze week begonnen met onderzoeken op plekken waar die nieuwe wegen zijn voorzien.

Want je weet maar nooit of er toch nog ergens spullen met oudheidkundige waarde in de grond verstopt zitten. Dat moet eerst worden uitgesloten voordat de gemeente mag beginnen met het aanleggen van de wegen. ''Er worden sleuven gegraven, maar wij hebben geen aanwijzingen dat er iets verrassends wordt aangetroffen. Voorlopig is het niet meer dan een formeel gebeuren dat eerst afgerond moet worden omdat we anders niet verder kunnen'', zegt de wethouder.

Hij hoopt na de zomervakantie met het doortrekken van de Helakkerstraat en het verlengen van de Vosdonkseweg vanaf de rotonde bij het gemeentehuis tot aan de rotonde bij sportcentrum Rico aan de slag te kunnen.

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
559 stemmen