Volledig scherm

ANWB helpt vakantieverkeer veilig op weg

BREDA - De ANWB heeft zaterdag tijdens een gratis vakantiecheck bij Hazeldonk en Maastricht automobilisten veilig op weg geholpen. 

"Eén auto had een lekkende radiateur. Die had Zwitserland echt niet gehaald", zegt woordvoerder Ad Vonk van ANWB na de check. "Dat euvel hebben we direct laten verhelpen. Ook hebben we twee auto's met een versleten multiriem naar de reparatie gestuurd. In Breda hebben we een wegenwacht-servicecentrum. Daar zijn de voertuigen gerepareerd. We hebben deze vakantiegangers flink wat leed bespaard."

Volgens Vonk zijn zaterdag ruim honderd auto's en rond de vijftig caravans aan een controle onderworpen tijdens de gratis vakantiecheck. Die vond plaats op de verzorgingsplaatsen Hazeldonk langs de A16 en Knuvelkes (langs de A2 bij Maastricht). Vonk: "We hebben ongeveer evenveel auto's en caravans als vorig jaar gecontroleerd. Elf caravans waren te zwaar beladen, eentje had zelfs 210 kilo te veel aan boord. Door spullen over te hevelen naar de auto hebben we dat probleem opgelost.

In zeven gevallen was de breekkabel tussen auto en caravan te slap. Bij twaalf auto's was het oliepeil veel te laag, soms zelfs onder het minimumniveau. Ook deugden enkele caravanstekkers niet. We hebben ervoor gezorgd dat de lampjes weer goed werken." Ook werden Duitsers aan nieuwe banden geholpen in Breda. "Ze reden met versleten banden, heel link", aldus een medewerker van het wegenwacht-servicecentrum aan de Graaf Engelbertlaan in Breda.

De ANWB hield de vakantiecheck om automobilisten erop te attenderen goed voorbereid op weg te gaan. Vonk: "Wees alert als je grote afstanden gaat afleggen. Zorg dat je auto of caravan goed is nagekeken." De ANWB houdt de vakantiecheck elk jaar bij het begin van de grote vakantie.

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
808 stemmen