Volledig scherm
© Thinkstock

Antwoorden op kamervragen 380kV door West-Brabant leiden tot verdeelde reacties

OOSTERHOUT / BREDA - De antwoorden van minister Henk Kamp (Economische Zaken) op de Kamervragen over het 380 kV-hoogspanningstracé door West-Brabant leiden tot verdeelde reacties. Een aantal actiegroepen uit de regio vindt dat de door hen ingediende tracés niet serieus worden behandeld.

Kamerleden Henk Leenders en Yasemin Cegerek (beiden PvdA) stelden daar begin augustus Kamervragen over. Minister Kamp gaf afgelopen maandag antwoord.

Kamp ontkent dat er met twee maten gemeten wordt bij de beoordeling. Kamp: "TenneT heeft alle tracés in het tracédocument op identieke wijze opgenomen op de kaart en in de toelichting. Naar mijn mening worden de indieners serieus genomen. Zij hebben acht alternatieven ingediend voor het tracé tussen Roosendaal/ Borchwerf en Tilburg."

"Vanwege de overlap heeft het bureau Deltares geadviseerd op basis van de regionale voorstellen een beperkt aantal tracé-alternatieven te ontwikkelen. Met het advies van Deltares hebben alle indieners grotendeels ingestemd. In een intensief proces met drie consultatierondes, werksessies en bilaterale contacten zijn de meest optimale realistische tracés ontwikkeld. Vanzelfsprekend wijken de vier tracés en twee varianten af van de acht ingediende tracés en vele varianten."

Lees meer in BN DeStem van woensdag

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
634 stemmen