Volledig scherm
© Peter van Trijen/het fotoburo

'Antonius Abt in Borgvliet is als wijkhuis totaal ongeschikt'

BERGEN OP ZOOM - Waar het naartoe gaat met wijkcentrum Antonius Abt/Het Hoofdkwartier in Borgvliet lijkt vooralsnog niemand te weten. Bij de gemeente Bergen op Zoom meldde zich vooralsnog niemand om het wijkhuis te exploiteren.

Ria Schell van Stichting Verenigde Wijkcentra heeft er zo haar ideeën over, maar die staan haaks op wat de gemeente wil. „Een wijkcentrum is volgens mij allang niet meer bedoeld voor de wijk. Dat klinkt vreemd, maar het is echt ouderwets te denken dat men, zoals vroeger, in de eigen wijk blijft hangen. Mensen zijn mobiel en bereid om wat verder te rijden.Men bezoekt een wijkcentrum om wat er te doen is, niet omdat het in de eigen wijk ligt."

Een ronde door de wijk maakt duidelijk dat het wijkcentrum voornamelijk om praktische redenen bezocht wordt. Dat zich voor Antonius Abt in tegenstelling tot de wijkhuizen De Wittenhorst en Het Fort geen exploitanten hebben gemeld, ligt volgens Schell aan het gebouw. „Antonius Abt is als wijkhuis totaal ongeschikt. De akoestiek is er slecht, de ruimtes zijn te groot, het is er snel koud."

Maandagavond begint om 19.15 uur een door de gemeente georganiseerde bijeenkomst in Antonius Abt, waar bewoners kunnen meepraten over de toekomst van het wijkcentrum.

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
769 stemmen