Volledig scherm
© stock.xchng

Antipestmiddag in Tuinzigt is inmiddels een begrip

BREDA - Zo’n 200 kinderen kwamen woensdagmiddag naar de derde editie van de Agnes Anti Pest Speelmiddag in de Ahornstraat. In de wijken Tuinzigt en Westerpark is de antipestdag inmiddels een begrip. De ambitie is om de speelmiddag volgend jaar in de grotere Westertuin te houden.

De Agnes Anti Pest Speelmiddag is tevens een memorial voor Agnes van den Muijsenberg, de schrijfster die in 2014 na een ziekte overleed. De dag wordt georganiseerd door haar weduwnaar Christiaan de Leij. Van den Muijsenberg bracht in 2012 het boek ‘Huilen zonder Tranen’ uit, een waargebeurd verhaal over cyberpesten. “Het boek gaat over onze dochter, die slachtoffer was”, vertelt De Leij. “Agnes kreeg hierop vele reacties, het was echt een hit. Ouders kwamen naar haar voor advies, of voor een gesprek hierover.”

In 2013 organiseerden Van den Muijsenberg en haar man al een kleinschalige antipestmiddag. “Na haar overlijden besloot ik die antipestmiddag voort te zetten. Als herinnering aan haar en als statement tegen het pesten”, aldus De Leij.

Instanties als Surplus Welzijn, Werkgroep Buitenspeeldag en Stichting Sinterklaas Kindercomité (SSKB) werken mee en willen De Leij helpen het evenement te professionaliseren en groter te maken, iets dat wethouder Patrick van Lunteren zou toejuichen. “Pesten helemaal uit de wereld werken is helaas een utopie, maar het in de vorm van zo’n dag weer onder de aandacht brengen heeft zeker een echte meerwaarde.”

Lees donderdag meer in BN DeStem.

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
723 stemmen