Volledig scherm
Aanhangers van de Nederlandse tak van de anti-islambeweging Pegida in december in Rotterdam © ANP

Anti-islambeweging Pegida demonstreert 18 juni in Breda

BREDA - De anti-islambeweging Pegida houdt zaterdag 18 juni een demonstratie in Breda. Dat meldt de organisatie op social media.

Die wijst erop dat de provincie Noord-Brabant ruim 7000 vluchtelingen moet opvangen. Pegida wil demonstreren tegen de opvang.

Pegida heeft al diverse demonstraties gehouden in bijvoorbeeld Duitsland en België. Ook in Nederland zijn er demonstraties geweest. 

Het is nog niet bekend waar de demonstratie precies wordt gehouden. De locatie van de demonstratie maakt Pegida pas bekend als er een overeenstemming met de gemeente Breda is bereikt. Dat laat woordvoerder Edwin Wageveld van Pegida Nederland weten. Ook wil Pegida de locatie voor henzelf houden. "Anders wordt er straks op onze locatie een demonstratie gehouden tegen onze demonstratie. Dat willen we voorkomen. Bij het aanvragen van een demonstratie, geldt nu eenmaal niet: wie het eerst komt, wie het eerst maalt." 

Op 18 juni zullen eerst twee sprekers aan het woord komen. Daarna wordt en een ronde door de stad gelopen. Vervolgens sluiten twee sprekers de dag af. "We hebben voor Breda gekozen, omdat we nog niet in Brabant zijn geweest en natuurlijk door de uitlatingen van de Commissaris van de Koning. Die vinden wij ronduit belachelijk." Wageveld doelt op de asielplannen van de Commissaris van de Koning Wim van de Donk om 7200 vluchtelingen op te vangen in Noord-Brabant.

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
12:30
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
14:30
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
14:30
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
14:30
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
16:45
AZAZ
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
820 stemmen