Volledig scherm
Ondernemerspaar Diana en Sebastian Frik-Broos bij de opening van de nieuwe Jumbo, vorig jaar maart. Op de achtergrond al reclameborden over de grotere winkelformule. © archief BN DeStem

Anderhalf jaar later groeit Jumbo in Oud Gastel alsnog

OUD GASTEL - Sebastian en Diana Frik-Broos trokken woensdag een fles champagne open.

Twee dagen archeologisch onderzoek in de achter hun supermarkt gelegen grond, bracht niks bijzonders aan het licht. Niets staat de uitbreidingsplannen van het ondernemerspaar nu nog in de weg.

Eigenlijk stond de uitbreiding van de Gastelse supermarkt begin 2015 al op de planning. De winkel was toen net omgezet van C1000 naar Jumbo en liefst had het echtpaar toen al de zaak met 250 vierkante meter uitgebreid en de entree naar de achterkant verplaatst. Bezwaren van een buurman zorgden voor anderhalf jaar vertraging. In Jumbo-termen werd de winkel aan de Dorpsstraat een 'kwastfiliaal': een super die in de toekomst nog verbouwd wordt. Pas onlangs kwam er groen licht van de gemeente Halderberge. De bezwaren waren van de baan.

Twee dagen mocht een archeoloog wroeten in de grond, maar nu kan de grootgrutter beginnen aan de verbouwing. Diana: "Een vrij complexe ingreep, omdat alles op elkaar afgestemd moet worden. Uitgerekend in de sinterklaasweken - van 19 november tot 7 december - kunnen we jammer genoeg geen klanten ontvangen."

Live Voetbal

home logo SS LazioLAZ
19:00
VitesseVIT
away logo

poll

Op Black Friday zijn veel producten goedkoper, daar ga ik zeker van profiteren.

Op Black Friday zijn veel producten goedkoper, daar ga ik zeker van profiteren.

  • Eens (28%)
  • Oneens (72%)
923 stemmen