Volledig scherm
Amrâth Hotel. © Google Maps

Amrâth Hotel wordt omgevormd tot 'Breda City Campus'

BREDA -De omvorming van het Amrâth Hotel tot een ‘Breda City Campus’ zal de komende jaren gefaseerd gestalte krijgen.Dat zegt Kaspar van Eijl namens de Amrâth Groep in een reactie op een collegebesluit dat vorige week naar buiten kwam.

In het nieuwe concept wordt het hotel aan de Heerbaan een campus met voorzieningen op het gebied van horeca, werken, zorg en sport. Naast traditionele hotelkamers, wil Amrâth kamers voor mensen die er langere tijd kunnen verblijven, zoals internationale studenten en personeel van het Amphia Ziekenhuis.

Van Eijl: „In Breda hebben we een groot terrein dat inefficiënt gebruikt wordt. Dat biedt mogelijkheden. Bovendien kan het hotel wel een face-lift gebruiken.”

De herontwikkeling zal gefaseerd gaan. „Een deel van het gebouw zal in eerste instantie blijven staan, maar op termijn willen we naar een complete vervanging toe”, zegt Van Eijl.

Het Bredase college is onder voorwaarden akkoord met de plannen, die binnen het bestemmingsplan vallen. Van Eijl: „Dat was wat wij graag wilden weten, voor we aan een verdere uitwerking beginnen.” Wanneer de herontwikkeling van start gaat, kan hij nog niet zeggen.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

poll

Geen enkele staat ter wereld zou kernwapens moeten hebben, ook de VS niet

Geen enkele staat ter wereld zou kernwapens moeten hebben, ook de VS niet

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
740 stemmen