Volledig scherm
Amphia Ziekenhuis Molengracht. © Maartje Huijben

Amphia zet aanval in op klinieken

BREDA / OOSTERHOUT - Als antwoord op het succes van privéklinieken als Medinova begint nu ook het Amphia ziekenhuis een eigen orthopedische kliniek. 'De klant vandaag de dag wil goede zorg en vooral snel.'

Het Amphia begint een orthopedische kliniek in Oosterhout waar patiënten met bijvoorbeeld een meniscus, gescheurde kruisbanden of een versleten gewricht razendsnel geholpen kunnen worden.

Twee orthopeden betrokken bij de opzet van de kliniek, Leon Elmans en Robert Wagenmakers mikken op maximaal een week wachttijd voor het eerste consult en maximaal drie weken waarbinnen de patiënt, indien nodig, geopereerd is. Komende donderdag wordt de Orthopedische Kliniek Amphia, gehuisvest in de sinds januari leegstaande huisartsenpost aan de Pasteurlaan officieel geopend.

Elmans: "De wensen van deze patiëntenpopulatie die wij vandaag de dag liever zorgconsument noemen, staan aan de basis van deze kliniek. Deze consument is vaak gezond, maar mankeert wel iets. Die wil, liefst niet direct in een ziekenhuisentourage, kwalitatief goed en snel geholpen worden. Daar spelen we op in."

Hoewel het ziekenhuis al jarenlang met het idee rondloopt zo'n centrum te beginnen, heeft de opkomst en het succes van privéklinieken als Medinova de komst van het centrum wel bespoedigd. Erkent ook Wagenmakers: "De concurrentie daarvan heeft zeker een katalyserende werking gehad."

De orthopedische kliniek, waar acht specialisten komen te werken, mikt op 2.500 operaties en zo'n 20.000 polibezoeken per jaar. Patiënten met ingewikkelde orthopedische klachten blijven in het Amphia aan de Molengracht in Breda behandeld worden.

Lees meer in BN DeStem van woensdag

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (66%)
  • Oneens (34%)
150 stemmen