Volledig scherm
Steve Vai in Gebouw-T.

Amerikaanse gitaarvirtuoos ontvangt oeuvreprijs in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Bluesgitarist Walter Trout zei het treffend toen hij per videoboodschap Steve Vai feliciteerde met de Sena European Guitar Award. "Steeds als ik jou zie spelen denk ik: óf ik moet harder oefenen óf ik moet maar een normale baan vinden.

Zaterdag was Bergen op Zoom voor één avond het mekka van de elektrische gitaar. Rondom de rode loper, uitgerold voor Gebouw-T, verzamelde zich al vroeg in de avond een grote schare fans van de Amerikaanse gitaarvirtuoos. In al zijn bescheidenheid wist Vai zich amper raad met zo veel aandacht. Dankbaar knikte hij, vouwde zijn handen of stak een duim op.

De loftuitingen begonnen al in de hofzaal van het Markiezenhof waar de wereldster, organisatoren en mensen van muziekrechtenorganisatie Sena een diner kregen aangeboden en burgemeester Frank Petter zich tot de elfde winnaar van de prestigieuze gitaarprijs richtte. Ingefluisterd of niet, Petter gaf in zijn warme speech blijk van de wel zéér speciale gebeurtenis in zijn stad.

Wandelend langs de banieren samen een eregalerij van mondiale topgitaristen vormend, voelde ook Steve Vai dat er van deze prijs geen dertien in een dozijn gaan. Aan de voorgevel van Gebouw-T onthult hij zijn eigen banier, fotografen verdringen zich voor de mooiste plaatjes. Hand in hand met zijn vrouw Pia - the one who inspired me most - betrad 'His Royal Vainess' de poptempel, gevolgd door zo'n zevenhonderd fans en genodigden.

Juryvoorzitter, popjournalist én Bergenaar Jean-Paul Heck zag het allemaal glunderend aan. "De prijs naar mijn Jubelstadje halen was al een overwinning op zich. Sceptici vinden dat zulke muziekgala's alleen in de Randstad kunnen, maar na vanavond telt Bergen op Zoom ook mee."

Lees maandag meer in BN DeStem

Volledig scherm
Steve Vai met de Sena European Guitar Award.
Volledig scherm
De rode loper was uitgerold voor de Amerikaanse ster.

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
4'
0-0
VVV-VenloVVV
away logo
home logo FC TwenteTWE
8'
0-0
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
AjaxAJA
away logo
home logo Willem IIWIL
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
657 stemmen