Volledig scherm
ANP Photo

'Alsnog zaak tegen Bredase officier van justitie Lucas van Delft'

BREDA - De Bredase officier van justitie Lucas van Delft moet zich mogelijk alsnog verantwoorden voor de rechter. Publicist Sebastiaan Beens bereidt met zijn advocaat Yehudi Moszkowicz een procedure voor waarin hij een strafzaak wil afdwingen. Dat meldt De Telegraaf. 

Officier van Van Delft kwam in opspraak toen duidelijk werd dat hij een doodsbedreiging verzon. Volgens het Landelijk Parket staat niet vast dat het om een valse melding gaat, maar is er desalniettemin sprake van een strafbaar feit. Hij wordt daar echter niet voor vervolgd. Hij is door zijn werkgever, het OM, wel gestraft en mag twee jaar niet als officier van justitie werken, is overgeplaatst en teruggezet in salaris. Van Delft betuigde ook spijt.

Beens wil dat Van Delft alsnog vervolgd wordt. "Iemand die dagelijks in de rechtszaal straffen eist tegen mensen die in de fout zijn gegaan mag hier niet mee wegkomen", zegt hij in De Telegraaf. Het gerechtshof zal zich over het verzoek buigen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Kinderen niet welkom in een horecazaak? Dat moet niet mogen.

Kinderen niet welkom in een horecazaak? Dat moet niet mogen.

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
477 stemmen