Volledig scherm
© Ramon Mangold/het fotoburo

Als je wilt dat de weg naar de laatste rustplaats via het Rat Verlegh Stadion loopt

BREDA - Een keer goot het tijdens een uitvaartdienst in het Rat Verlegh Stadion. "Maar op het eind brak de zon weer door. Dat vonden veel mensen ook schitterend.", zegt Leon Aerssens, coördinator facilitaire zaken van NAC.

Er vond in het verleden al een aantal malen een afscheid plaats, maar de kans bestaat dat de voetbalclub in de toekomst vaker uitvaartdiensten gaat faciliteren nu de club een samenwerking met uitvaartcoöperatie Dela aangaat. Zo kunnen Bredanaren op hun laatste reis hun geelzwarte gevoel nog eenmaal laten spreken.

Aerssens: "Bij die eerdere diensten waar NAC een rol in speelde zaten we meestal met Dela om de tafel. Op een gegeven moment zeiden we: we zouden structureel moeten samenwerken. Dat is er nu van gekomen."

Er is veel mogelijk, zo leerde onder andere het afscheid van clubicoon Hein van Poppel. Aerssens: "We hebben een familie gehad die onderweg naar Zuylen nog een keer met de kist richting het vak waar de overledene altijd zat wilde. Daar konden we gemakkelijk aan tegemoet komen. Maar sommige dingen gaan gewoon niet. Met een rouwauto of met honderd personen het veld op tijdens de competitie bijvoorbeeld, of een dienst op een wedstrijddag. En het is een stadion, dus er zit geen dak op. Je hebt niet alles in de hand."

Een kostenplaatje is niet te geven, omdat iedere overledene zijn eigen wensen heeft. "Als je wat wilt drinken ligt het er aan of je een borrel wil in Café Beatrix, of in het hoofdgebouw. Dan komt er horeca bij, moeten we mensen leveren. Dat beïnvloedt de prijs. Het past altijd wel binnen de dekking van de uitvaartverzekering, is zelfs goedkoper dan een reguliere uitvaart. Als je ergens een afscheidsdienst houdt, huur je ook een zaal."

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (37%)
  • Oneens (63%)
1291 stemmen