Volledig scherm
In café Bruxelles in Breda is het gezellig tijdens België-Italië. Het publiek is gehuld in Oranje-Duivels-shirts. foto René Schotanus/pix4profs

Alleen nederlaag van de Belgen drukt de pret in Café Bruxelles in Breda

BREDA - Het verdriet van België reikt tot in café Bruxelles aan de Havermarkt. Een Belgisch biercafé komt er uiteraard niet onderuit om tijdens de wedstrijden van de Rode Duivels op het EK, iets speciaals te doen. Helaas vertikten de Italianen mee te werken aan het verder zeer geslaagde feestje.


De sfeer zit er goed in. Twee van de 180 bezoekers zijn journalisten van Het Nieuwsblad. „Als de Belgen niet mee deden, kwamen we hier naar Oranje kijken”, zegt Gert Gysen. „Om eens een andere insteek te hebben rond het EK-voetbal, heb ik bij mijn chef voorgesteld hier te komen kijken.”

Bij afwezigheid van Oranje en de daarbij behorende bierjurkjes, brulshirts en wuppies, zijn T-shirts van een bekende Belgische brouwerij (die met die paarden) uitgedeeld met daarop ‘Oranje Duivels’.
Heel het café hangt vol vlaggen in de driekleur van onze zuiderburen. En het biermerk waar in Nederland een complete voetbaldivisie naar vernoemd is, leverde een barbecue die deze avond verloot wordt.

Heel Nederlands zijn dan weer de bitterballen die in de rust rondgaan. De Antwerpse Sharon Boogers (25) kijkt samen met haar Bredase vriend Tim van de Keer. Het Tinderstel („Ik had in de regio al alle vrouwen naar links geswiped”, aldus Tim) viert vandaag het éénjarig jubileum. „Volgende keer kijken we in Antwerpen op de Markt”, zegt Sharon. „Maar ik moet zeggen, hier is het ook gezellig.”

Balen alleen van die Italianen.

poll

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

  • Eens (78%)
  • Oneens (23%)
80 stemmen