Volledig scherm
De 'cokeboot' op het strand van Cadzand. © Peter Nicolai

Alleen captain No Surrender uit Klundert nog in cel voor gestrande cokesmokkel

ROTTERDAM/KLUNDERT - No Surrender-captain Tjeu N. uit Klundert is de enige verdachte van de cokesmokkel met sportvisbootje De Zeeland die in de cel moet blijven.

De rechtbank in Rotterdam heeft dinsdag twee Zeeuwse mede-opvarenden en de kapitein van het scheepje uit voorlopige hechtenis geschorst. Ze zaten sinds het voorjaar vast.

De rechtbank stak bij N. een stokje voor het schorsingsverzoek omdat de politie na zijn aanhouding 1 kilo cocaïne en een vuurwapen in zijn woning vond. De geschorste verdachten blijven op vrije voeten tot de inhoudelijk behandeling van de smokkelzaak, vermoedelijk in april volgend jaar.

Vorige week had de Rotterdamse rechtbank ook de kapitein van de Marian V op vrije voeten gesteld, samen met de Bergse zakenman Jack G. die deze zeesleper had gecharterd. De kok en stuurman waren al geschorst uit hechtenis.

Volgens het Openbaar Ministerie is met de zeesleper een vracht van 1.075 kilo cocaïne opgehaald in Suriname. De drugs werden begin januari voor de Belgisch-Nederlandse kust overgezet op De Zeeland. Dat gebeurde in een vliegende storm waardoor het sportvisbootje stuurloos raakte en strandde op de kust bij Cadzand.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
82 stemmen