Volledig scherm
© ANP

Aldi dreigt met vertrek als verhuizing naar Handelscentrum Oudenbosch niet doorgaat

OUDENBOSCH - Aldi-woordvoerder Gerald Kas spreekt al geruime tijd van een win-winsituatie voor Oudenbosch. „Plaats de Aldi-winkel uit het centrum naar de Bosschendijk en laat Action toe in de huidige Aldi-winkelruimte aan Oost-Vaardeke.”

Burgemeester en wethouders van Halderberge maken geen haast met de verhuisplannen. Het plan dateert al van 2012. Na het succes van Action in Hoeven, haakte ook de discounter aan in de gebouwencaroussel. Maar het college werkte tot dusverre niet erg mee in de bestemmingsplanwijziging voor een Aldi-supermarkt buiten het centrum.

Kas: „We hebben in 2012 ons oog al laten vallen op het Handelscentrum, dat toen al enkele jaren leegstond. Aldi zoekt steeds meer de randen van steden en dorpen op, makkelijk bereikbaar en met voldoende vloeroppervlakte. Aan de Bosschendijk willen we het verpauperde Handelscentrum slopen en een nieuwe supermarkt met 1.300 vierkante meter vloeroppervlakte realiseren.”

Bovenregionale functie
​Bij de gemeente pleitte Kas als projectontwikkelaar namens Aldi voor de vele voordelen van de winkelruil. „Klanten van Aldi parkeren de auto het liefst in de supermarkt om na de boodschappen meteen weer te vertrekken. Het Action-publiek combineert inkopen vaak met een bezoekje aan het winkelcentrum. Aldi wil ook in Oudenbosch een bovenregionale functie opbouwen. Maar als de gemeente daar niet voor openstaat, kiest Aldi wellicht eieren voor haar geld en is het evengoed de vraag of Action zich ook in Oudenbosch wil vestigen.”

poll

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
461 stemmen