Volledig scherm
Foto: ANP

AKT wil meer zebrapaden in dorpen Woensdrecht

HOOGERHEIDE - Politieke partij Alle Kernen Troef (AKT) wil dat er in alle Woensdrechtse dorpen zebrapaden komen in plaats van oversteekplaatsen. De Woensdrechtse dorpsplatforms pleiten al langer voor meer zebrapaden, maar de gemeente houdt die boot af omdat die in 30-kilometerzones niet verplicht zijn.

"Flauwekul", zeg AKT-fractieleider Ludo Bolders. "Een zebrapad is vele malen veiliger dan een oversteekplaats." Volgens Bolders is er genoeg geld beschikbaar om dit te realiseren. "Er is een overschot van ruim 70.000 euro op het krediet voor het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan. Met dat geld kunnen die zebrapaden aangelegd worden", vindt Bolders.

AKT dient dinsdagavond in de opinieraadsvergadering Ruimte een amendement in om dit te bewerkstellingen. De partij richt zich daarbij op het aanleggen van zebrapaden in de Antwerpsestraat in Putte, de Raadhuisstraat in Hoogerheide en op verschillende straten in Ossendrecht waar schoolgaande kinderen gebruik van maken.

Bolders voegt er aan toe dat er bijvoorbeeld in Huijbergen wel zebrapaden in de 30 kilometer zones zijn aangelegd. "Waarom dan niet in de andere kernen?", vraagt hij zich af.

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
329 stemmen