Volledig scherm
Leo van Meir (links) en Ad Prinse van Akkerbouwbedrijf Van Meir voor hun uiensorteermachine, die de bezoekers zaterdag in actie kunnen zien. © Peter van Trijen/Pix4profs

Akkerbouwbedrijven in Steenbergen en De Heen nodigen buren uit

DE HEEN/STEENBERGEN - De deuren van Akkerbouwbedrijf Van Meir in Steenbergen staan zaterdag voor de eerste keer open voor ‘de buren’ in het kader van de Dag van de Akkerbouw. „We zien de inwoners van Kruisland en Steenbergen als onze buren”, zegt Ad Prinse van het bedrijf, die de coördinatie over de dag heeft. „Er staat hier een enorm gebouw midden in de polder. Veel mensen zullen zich afvragen: wat gebeurt daar?”

Op het akkerbouwbedrijf vindt niet alleen de teelt van gewassen zoals uien en aardappelen plaats, maar ook de verwerking.

Een paar kilometer verderop, in De Heen, zet ook akkerbouwer Kees van Dijk zijn deuren wijd open voor de open dag. „Ik wil laten zien hoe de moderne akkerbouw werkt.” Van Dijk hecht daarbij veel aan het milieu en de natuurwaarden, zegt hij. „Veel mensen zien een spuitmachine op de akkers staan en denken: dat is niet goed. Ik wil laten zien hoe ik zo’n machine vul en wat er gebeurt met het middel dat overblijft. Dat zuiver ik.”

De twee bedrijven zijn zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 geopend voor belangstellenden.

Lees zaterdag meer in BN DeStem

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
560 stemmen