Volledig scherm
De tractoren trekken zoals gebruikelijk veel bekijks op Woensdrechtse boerendag in Hoogerheide. foto Johan Wouters/pix4profs

Agrarische sector hoopt imago van boeren te verbeteren op Boerendag in Hoogerheide

HOOGERHEIDE - Het was zondag het tiende jaar dat de Woensdrechtse Boerendag werd gehouden. En nog steeds is de Boerendag een trekpleister van je welste. Op het terrein in de bocht van Scheldweg en Reimerswaalweg in Hoogerheide waren gisteren vijfduizend bezoekers.

Die kregen alle facetten van toen en nu uit de agrarische sector te zien. Moderne landbouwmachines, trekpaarden, varkens, hooi, stro en champignons, het was er allemaal.

Nieuw dit jaar op de Boerendag was een tractorbehendigheidswedstrijd en een hoefsmid. "We proberen elk jaar weer nieuwe elementen uit het boerenleven toe te voegen", zegt Henk Roefs, voorzitter van de stichting Boerenmarkt.

Hij is tevreden dat het evenement al jaren stabiel is. "We zitten elk jaar rond de vijfduizend bezoekers en meer hoeft dat niet te zijn", zegt Roefs. De bezoekers kunnen nu alles rustig bekijken zonder dat ze elkaar voor de voeten lopen.

Lees maandag meer over de Boerendag in BN DeStem

poll

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
384 stemmen