Volledig scherm
De afvalbak staat pal voor de nieuwe woning. © Marja Klein Obbink

Afvalbak pal voor nieuw appartement geplaatst, 'Ik zit niet te wachten op die stank'

MADE - "Wat zijn jullie nóu aan het sjouwen?!", was de reactie van een verontwaardigde Cor Marijnissen toen de afvalcontainer pal voor z'n deur werd geplaatst.

Of liever, voor z'n terras. Hij kijkt er recht op en kan 'm bijna aanraken; de afstand tussen zijn gevel en de container bedraagt precies twee meter.

Nee, Marijnissen had zich het welkom in zijn nieuwe appartement aan de Van Houtstraat in Made toch wat anders voorgesteld... "Dit zijn nou eenmaal de regels", kreeg hij te horen van de opzichter van appartementencomplex 't Atelier.

"Dat kán toch niet", zegt een boze Marijnissen. "Ik weet niet eens wat erin moet, maar ik vermoed dat ie bedoeld is voor gft en restafval. Nou, ik zit niet te wachten op die stank en op de inkijk natuurlijk. Je kijkt daar vandaan zo bij ons naar binnen! "

Goed gesprek met de gemeente
Dus vroeg hij een gesprek aan met de gemeente. Dat was afgelopen maandag, bij wethouder Jan- Willem Stoop. "Dat was een goed gesprek", zegt Cor z'n broer Ad, die pal boven Cor komt te wonen. "Omdat Ad op vakantie is ben ik in zijn plaats gegaan. En ik had ook iemand van de Vereniging van Eigenaren (VVE) meegenomen.

Toch, veel wijzer is Ad Marijnissen niet geworden van het gesprek. "Ze gaan er werk van maken", zegt hij. "Misschien dat de afvalbak op het veldje aan de overkant kan worden geplaatst. Maar dan moeten de bewoners van het appartementencomplex wel oversteken, terwijl de bak echt voor de bewoners van dit appartementencomplex is bedoeld."

'Ik weet niet waar we aan toe zijn'
Eén ding weet hij wel, zegt hij na enig doorvragen: "Toen wij het appartement kochten stond er op de plek van de afvalbak een vierkantje getekend. Maar ja dat kon van alles zijn, bijvoorbeeld een stroomverdeelkast." Wat de gemeente nu gaat doen, weet Marijnissen niet. "Ik weet niet waar we aan toe zijn."

En de gemeente wil niks over de kwestie kwijt 'zolang de zaak nog loopt', aldus een woordvoerder van de gemeente. Of de gemeente dan met bouwer Maas Jacobs in gesprek gaat? Ook daar wil de woordvoerder niks over zeggen.

Een telefoontje naar Maas Jacobs maakt duidelijk dat die 'geen partij is' aldus projectleider Jeroen Stoutjesdijk. "Wij hebben de bak daar gezet volgens aanwijzingen van de gemeente."

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
75 stemmen