Volledig scherm
© ANP

Afval van amfetaminelab in bouwkeet Hoeven

HOEVEN - In een bouwkeet aan de Gors in Hoeven is donderdagmiddag, na de aanhouding van een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, ‘amfetaminelab’ gerelateerd afval aangetroffen. Het gaat onder meer om een 200 liter vat, een destillatieketel en een rondbodemkolf.

Gestolen
Op de Gors werd de 36-jarige man aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed. De auto was voorzien van Belgische kentekenplaten maar bleek in Duitsland gestolen te zijn.

In de auto werd wit poeder aangetroffen dat in eerste instantie positief testte op amfetamine. Dit vormde voor de recherche aanleiding om, in overleg met de officier van justitie, ter plaatse een onderzoek in te stellen.

Geur
Na opening van een op het terrein staande bouwkeet kwam een sterke geur van synthetische drugs naar buiten. Er stonden ondermeer diverse vaten met afval, vermoedelijk afkomstig van een drugslab, en een destillatieketel.

De betrokkenheid hierbij van de eerder aangehouden 36-jarige man en eventuele andere personen wordt onderzocht. De 'Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen' verrichtte ter plaatse onderzoek.

poll

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

  • Eens (76%)
  • Oneens (24%)
875 stemmen