Volledig scherm

Aftrap reconstructie Guido Gezelllelaan en Pastoor Jutenlaan Bergen op Zoom: 'Dit wordt weer mooi stukje Bergen'

BERGEN OP ZOOM - Onder toeziend oog van ruim 25 omwonenden is dinsdag de aftrap van de reconstructie van de Guido Gezellelaan en de Pastoor Jutenlaan gegeven. Beide wegen gaan ingrijpend op de schop.

Zo worden de rijbanen flink versmald, worden de fietspaden vernieuwd en vrijgemaakt van de weg en wordt er veel groen vervangen. Hiermee moeten de twee belangrijke ontsluitingwegen van oostelijk Bergen op Zoom veiliger worden.

Volgens wethouder Patrick van der Velden, die met enkele omwonenden symbolisch de eerste stenen uit het trottoir wipte, gaat het totale karwei een klein jaar in beslag nemen. "We hopen dat de wegen in juni klaar zijn."

De omwonenden zijn het afgelopen anderhalf jaar nauw bij de reconstructieplannen betrokken. Ze mochten meepraten, hun wensen kenbaar maken. Herman van Dort uit de Guido Gezellelaan is daar blij mee. Het is volgens hem hard nodig dat de wegen aangepakt worden. "De stoepen liggen er echt verschrikkelijk bij en ze rijden hier als gekken. Ik hoop dat onze straten zo veiliger worden. Als straks ook de flats aan de Guido Gezellelaan zijn vervangen, wordt dit weer echt een mooi stukje Bergen."

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom van woensdag.

Live Voetbal

home logo PEC ZwolleZWO
43'
0-0
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
41'
1-0
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
43'
0-1
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
16:45
AZAZ
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
4-1
Heracles AlmeloHER
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
885 stemmen