Volledig scherm
© Kees Backx/BD

Advocaat: ‘Jeugdstrafrecht voor overvaller Lepelstraat’

BREDA - De 19-jarige verdachte M.Q. van de woningoverval op 26 maart van dit jaar in de Kerkstraat in Lepelstraat moet worden berecht volgens het jeugdstrafrecht. Dat bepleitte zijn advocate Zahra Boufadiss gisteren in de rechtbank in Breda.

De raadsvrouw is echter niet in goed gezelschap. Zowel een psycholoog als de reclassering heeft de rechtbank geadviseerd om de man volgens het volwassenenstrafrecht te berechten. De rechtbank stond echter wel toe dat een contra-expertise wordt uitgevoerd door een andere psycholoog. Boufadiss had daar om gevraagd.

Bij de overval op een zaterdagochtend belden drie jongemannen aan bij de woning van een echtpaar. De vrouw deed open en werd meteen naar binnen geduwd. Ze kreeg een mes op haar borst, waarop de man des huizes een worsteling begon. Hij werd toen in zijn hand gestoken. Wel lukte het hem de overvallers naar buiten te werken.

Q. meldde zichzelf daags na een tv-uitzending van het programma Opsporing Verzocht bij de politie.
Het proces loopt door het nieuwe onderzoek wel vertraging op. De zaak zou eigenlijk 6 december al worden afgedaan, maar dat kan nu niet.
De verdachte blijft nog wel in de cel. De reclassering onderzoekt of de man met een enkelband op vrije voeten kan. Als dat kan, komt de 19-jarige mogelijk wel vrij.

De inhoudelijke behandeling van de zaak van de medeverdachte is wel op 6 december. De tweede verdachte is 18 jaar, maar wordt wel gewoon volgens het volwassenstrafrecht berecht. De derde dader van de overval is nooit gevonden.

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
20:45
Shakhtar DonetskSHA
away logo
home logo Manchester CityMCI
20:45
NapoliNAP
away logo

poll

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
722 stemmen