Volledig scherm
Ad Huijsmans van de Georgiuskerk in Kruisland © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Acties voor licht Kruislandse H. Georgiuskerk

KRUISLAND - Kruisland Kleine, lichte stukken zijn al van de kerkklok naar beneden gevallen. En er hangt nu een stukje los. De boodschap van Ad Huijsmans, voorzitter van het kerkbestuur en koster, is duidelijk: het is echt nodig dat de kerkklok in Kruisland wordt aangepakt.

Zesduizend euro is er nodig. De wijzerplaten van de H. Georgiuskerk komen steeds meer in het donker te staan. Er moet een compleet nieuwe verlichting komen. "Vroeger waren het losse lampjes en kon je er zo bij", vertelt Huijsmans. "Nu kost het wat meer." Er moet een heel nieuw framewerk gesmeed worden. Een hoogwerker, de grootste kostenpost, moet dat vervolgens plaatsen.

Zo ongeveer de helft van het benodigde bedrag is inmiddels binnen. Dankzij donaties van ondernemers, een geldbedrag van de Rabobank en de verkoop van het kwartetspel Stoere Joris, dat speciaal is ontwikkeld om geld op te halen voor de kerkklok. Ook het geld dat wordt opgehaald tijdens de collecte na kerkdiensten gaat naar het herstel van de verlichting.

Lees donderdag meer in BN DeStem. 

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (37%)
  • Oneens (63%)
1293 stemmen