Volledig scherm
© ThinkStock

Actiecomité De Ontmoeting wil ook het Hoofdkwartier in Bergen op Zoom behouden

BERGEN OP ZOOM - Actiegroep De Ontmoeting roept de hulp in van de gemeente Bergen op Zoom en woningcorporatie Stadlander bij het overnemen van de exploitatie van vier wijkhuizen. De Ontmoeting is bereid behalve De Wittenhorst in Halsteren, Het Fort aan de Bernadettestraat en De Korenaere aan de Korenmarkt ook Het Hoofdkwartier in Borgvliet te exploiteren, op voorwaarde dat de gemeente en Stadlander voor heel 2017 geen huur rekenen voor het gebruik van deze panden.

Daarmee zou de club dik 650.000 euro in de zak houden.

Daarnaast pleit de groep voor een eenmalige subsidie van 175.000 euro, zodat de ongeveer twintig personeelsleden van de Stichting Verenigde Wijkcentra (SVW) ook in 2017 betaald kunnen worden. Tot slot wil het comité dat de gemeente een team samenstelt dat zich focust op het meer en breder benutten van deze vier wijkhuizen.

"We kunnen het niet alleen", zegt Henk Lenting, samen met Joke Storm en Eugène van den Eijnden de initiatiefnemers achter De Ontmoeting. "We willen graag het personeel van SVW overnemen. Zij weten immers wat erbij komt kijken om een wijkhuis te runnen en zij hebben de verplichte documenten zoals horecapapieren en ehbo-diploma's op zak. Maar wij kunnen die mensen niet betalen met alleen de verkoop van koffie en thee. De wijkhuizen moeten meer en breder gebruikt worden, dat levert meer inkomsten op."

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom van dinsdag.

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
855 stemmen