Volledig scherm
© UWV

Aantal WW-uitkeringen in Bergen op Zoom en Roosendaal blijft flink boven landelijk gemiddelde

ETTEN-LEUR - Het aantal WW-uitkeringen ligt in de meeste West-Brabantse gemeenten ook in augustus boven het landelijk gemiddelde. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Van de Nederlandse beroepsbevolking ontvangt 4,8 procent een WW-uitkering. Met name Bergen op Zoom met 6,8 procent en Roosendaal (6,1 procent) liggen daar fors boven.

De gemeente Werkendam doet het in de regio beter. Van alle inwoners ontvangt 3,8 procent daar een werkloosheidsuitkering.

Grote schommelingen
Het CBS maakte ook cijfers bekend over het verschil ten opzichte van een jaar geleden. Daarin laat de regio grote verschillen zien. Negatieve uitschieter is de gemeente Moerdijk. Ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar steeg het aantal WW-uitkeringen met 10,3 procent. In die gemeente ontvingen 986 mensen vorige maand een WW-uitkering. Ook Alphen-Chaam kent een flinke stijging met 9,3 procent.

De gemeente Rucphen scoorde juist goed. Daar daalde het aantal uitkeringen met 12,3 procent. Positief nieuws was er ook voor Bergen op Zoom. Hoewel het aantal uitkeringsgerechtigden dus nog altijd boven het landelijk gemiddelde ligt, daalde het aantal wel. Het aantal WW-uitkeringen liep in een jaar terug met 2,5 procent.  

Bekijk hieronder de cijfer van jouw eigen gemeente

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
778 stemmen