Volledig scherm
© Thinkstock

Aantal woninginbraken daalt fors in Rucphen

Het aantal woninginbraken in de gemeente Rucphen is de eerste vijf maanden van dit jaar flink lager dan in dezelfde periode vorig jaar: 10 nu, tegen 28 in 2015. Volgens burgemeester Marjolein van der Meer Mohr is de neerwaartse trend onder meer te danken aan de buurtpreventieteams die sinds vorig jaar actief zijn in de vijf kernen van de gemeente. "Daarnaast hebben we natuurlijk ook de WhatsAppgroep waar mensen verdachte zaken kunnen melden." En ook maatregelen van woningcorporatie Thuisvester spelen een rol.

Zo werd onder meer verlichting aangepast op diverse plekken. Daarnaast werd in de afgelopen drie jaar het hang- en sluitwerk vervangen in alle huurwoningen.

Rucphen is niet uniek met zijn gunstige cijfers. Volgens politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk laten veel plaatsen in West- Brabant een daling zien. "Het heeft onder meer te maken met de buurtpreventieteams en bepaalde veiligheidsmaatregelen. Maar ook de extra alertheid van de burgers werpt zijn vruchten af. Doordat we veel telefoontjes krijgen van mensen die iets verdachts denken te zien, kunnen we behoorlijk wat heterdaad-aanhoudingen."

Om het aantal woninginbraken nog verder te verlagen, vraagt de gemeente Rucphen in de zomermaanden juli en augustus aandacht voor de bewustwordingscampagne 'Maak het inbrekers niet te gemakkelijk'.

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
849 stemmen