Volledig scherm
© Thinkstock

Aantal grote huishoudens neemt langzaam af in West-Brabant

  ETTEN-LEUR - Op Tholen wonen in West-Brabant relatief gezien de meeste grote huishoudens; 8,7 procent van de huishoudens in die gemeente bestaat uit vijf of meer personen. Werkendam volgt met 8,6 procent grote huishoudens. In de nummer drie op de ranglijst, Alphen-Chaam, bestaat 6,9 procent van alle huishoudens uit een gezin van 5 of meer personen. Dat blijkt uit dinsdag door het CBS gepubliceerde cijfers.

Op Urk wonen relatief de meeste grote huishoudens van Nederland; bijna 28 procent van de huishoudens in die gemeente bestaat uit vijf of meer personen. Grote huishoudens komen het minst voor in de gemeente Groningen en zeven gemeenten in Limburg, waaronder Maastricht. 

Volgens het CBS komt dat doordat de gemeente Groningen met haar grote studentenpopulatie relatief veel kleine huishoudens telt. In de Limburgse gemeenten speelt vergrijzing een dominante rol.

In West-Brabant neemt het aantal grote huishoudens langzaam af. Waren er in 2008 nog 21135 grote huishoudens, dat aantal is in 2016 gedaald tot 19114, een afname van bijna 10 procent.

In de grote steden Rotterdam, Den Haag en Amsterdam neemt het percentage grote gezinnen juist toe.

Bekijk hieronder de kaart voor West-Brabant met cijfer van 2008 t/m 2016 en de landelijke kaart van 2016.

poll

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
378 stemmen