Volledig scherm

Aanpak onkruid met stoom in Woensdrecht begint deze week

HOOGERHEIDE - Afvalverwerker Saver begint deze week in de gemeente Woensdrecht met onkruidbestrijding door middel van stoom.

Dat gebeurt met de zogeheten Wave-machine. Woensdrecht heeft samen met Saver voor deze methode gekozen, omdat het sinds kort verboden is om nog met chemische middelen het onkruid te verwijderen.

Volgens wethouder Jeffrey van Agtmaal wordt dit apparaat al met succes gebruikt in de gemeenten Bergen op Zoom en Halderberge. "Maar ik wil toch eerst met eigen ogen zien hoe het in onze gemeente uitpakt en hoe lang het duurt tot het onkruid weer tevoorschijn komt."

Van Agtmaal zegt dat het hoog tijd is om de nieuwe onkruidmachine in te zetten. "Door de afwisseling van warm weer en veel regen groeit het onkruid als kool. Het is voor de wijkteams onbegonnen werk om dit allemaal zelf met een hark of met de hand te verwijderen."

Met de Wave wordt het onkruid op natuurvriendelijke wijze verwijderd. Maar Van Agtmaal weet dat er aan de Wave ook een aantal nadelen zitten. Zo kan de machine alleen maar ingezet worden als het langere tijd droog is. Daarom was het de afgelopen weken volgens hem nog niet mogelijk om het welig tierende onkruid te verwijderen.

Live Voetbal

SDC PuttenSDC
20:45
PSVPSV
away logo

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
860 stemmen