Volledig scherm
Stilll uit de reportage van RTL Nieuws over de aanpak van de politie in Bergen op Zoom.

Aanpak dronken jongeren Bergen op Zoom centraal in radio-uitzending

BERGEN OP ZOOM - Is het Nederlandse alcoholbeleid mislukt? Om die vraag draait het komende zondag in het NPO Radio 1-programma Kwesties.

Presentator Rob Oudkerk is voor het programma in Bergen op Zoom. In de stad draagt de politie bodycams en filmt dronken jongeren om ze de dag erna, waar de ouders bij zijn, mee te confronteren. 

Ervaringsdeskundige Carolien Vos, moeder van een alcoholverslaafde die al op zijn twaalfde is begonnen met drinken, vindt het goed dat de jongeren geconfronteerd worden met hun eigen gedrag. ‘Je maakt met alcohol drinken meer kapot dan je zelf denkt.’

‘Maar doen de jongeren van nu nog aan het gevreesde comazuipen?’ Dat is iets wat jeugdraadlid Jordie van der Burgt zich afvraagt. Vlogger Leo de Pan meent van wel. Na hun bezoek aan de alcoholpoli begeleidt Leo hen en hij waarschuwt jongeren ook via vlogs. Camiel van der Meeren van Lijst Linssen vindt het allemaal maar betutteling. ‘Jongeren kunnen best hun grens bepalen, deze regeling wordt ons door de strot geduwd.’

De uitzending is zondag van 20:00 tot 21:00 uur te horen op NPO Radio 1. 

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen