Volledig scherm
De Willemstraat nog volop in reconstructie, met Breda Centraal waar onlangs de enorme glaswand in de sponning is gezet. Het levert een nieuw tafereel op: treinen achter glas. Links komt de tunnel onder het station door. En zo ontstaat een nieuwe monumentale stadsallee: van station, Willemstraat, Willemsbrug, Baroniemonument en Valkenberg. © Ramon Mangold/Pix4Profs

Aannemer Willemstraat in Breda mag ook in avonduren en weekenden doorwerken om werk af te krijgen

BREDA - De al een jaar opgebroken Willemstraat in Breda, dé toegangstraat tot het NS-station, is eind juli helemaal klaar.

Om dat tijdstip te halen heeft de aannemer van de gemeente Breda toestemming gekregen om de komende weken ook in de avonduren en zaterdag en zondag door te kunnen werken.

De ondernemers in de straat snakken ondertussen naar de oplevering van de straat. De afgelopen twee jaar leden ze veel omzetverlies omdat de klanten door de opgebroken straat en de afsluiting van de centrumkant van het vernieuwde station. Met de compensatieregeling die de gemeente hen in het vooruitzicht stelde, zijn veel ondernemers niet tevreden. Ze vinden dat ze te weinig voor de geleden omzetschade worden gecompenseerd.

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
164 stemmen