Volledig scherm
Inval van opsporingsdiensten in een grondstof opslag voor MDMA tijdens Operatie Trefpunt. © ANP/Robin van Lonkhuijsen

Aanhoudingen tijdens grote drugsactie in Zuid-Nederland

SINT WILLEBRORD - De politie en Openbaar Ministerie zijn sinds maandagochtend bezig met een vroeg gecoördineerde actie tegen de georganiseerde drugscriminaliteit in het zuiden van Nederland. In Sint Willebrord, Tilburg, Valkenswaard en Tegelen zijn al aanhoudingen verricht en panden doorzocht.

De actie is gebaseerd op nieuwe onderzoeken en is deels een vervolg op Operatie Trefpunt, dat op 4 april dit jaar plaatsvond.

Na Operatie Trefpunt is door de politie en het OM verder gerechercheerd met de informatie die reeds voor handen lag of die voortvloeide uit de actie. Er werden ook nieuwe onderzoeken gestart. Hierdoor kwam uiteindelijk de actiedag van maandag tot stand. In totaal zijn er een tiental aanhoudingen verricht en dertigtal doorzoekingen gedaan. Er wordt vooral gezocht naar de handel en productie in synthetische drugs en in Limburg zijn er ook enkele acties die zich richten op de georganiseerde hennepteelt.

De aanhoudingen en doorzoekingen zijn onder meer in Sint-Willebrord, Tilburg, Tegelen en Valkenswaard gedaan. In Gelderland en Amsterdam vindt ook een enkele actie plaats.

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
12:30
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
14:30
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
14:30
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
14:30
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
16:45
AZAZ
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
821 stemmen