Volledig scherm

Aangifte tegen Rijkswaterstaat en gemeente Steenbergen om A4

STEENBERGEN - In de al jaren lang slepende kwestie tussen Paul van Nieuwenhuyzen, de gemeente Steenbergen en Rijkswaterstaat over de aanleg van de A4 kan een nieuw hoofdstuk worden toegevoegd: de voormalige bewoner van de Stoofdijk heeft aangifte tegen de twee instanties gedaan. Zijn aantijgingen zijn niet mals: valsheid in geschrifte en fraude. Van Nieuwenhuyzen denkt dat er is gefraudeerd met de geluidscijfers en zegt daar ook bewijs voor te hebben.

Rijkswaterstaat berekent geluidshinder met een model, Geo-Noise genaamd, vertelt Van Nieuwenhuyzen. „Ze meten dus niks. Ze voeren cijfers in het programma in. Afhankelijk van welke cijfers je invult, krijg je de uitkomst die je wenst. Als ze het gewenste resultaat hadden, maakten ze een screenshot en dat gebruikten ze in het onderzoek.” Het is volgens hem niet duidelijk waar de cijfers in de onderzoeken van Rijkswaterstaat over de geluidshinder vandaan komen.
Daarnaast is de basis die ze voor de verschillende geluidsonderzoeken hebben gebruikt volgens de Steenbergenaar onjuist. „Ze hebben gegevens gebruikt die nergens zijn vastgelegd en die niet klopten. De geluidshinder was al vele malen hoger dan wat ze als basis hebben genomen.”

Lees donderdag meer in BN DeStem

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
163 stemmen