Volledig scherm
© Thinkstock

Aandacht voor aangepast sporten op symposium in Steenbergen

STEENBERGEN / HALDERBERGE - Sportverenigingen inspireren, motiveren en informeren over het sportaanbod voor mensen met een beperking. Dat is de achterliggende gedachte bij het op 14 september te houden symposium over aangepast sporten in 't Cromwiel te Steenbergen.

De timing van de bijeenkomst is goed: middenin de Paralympische Spelen van Rio, waar atleten met een beperking topsport bedrijven.

Maar het doel van de avond is niet om Westbrabantse toptalenten in de gehandicapte sport te ontdekken. "Die hebben hun weg naar de sportverenigingen immers al gevonden", zegt Rian Hermans van Sportservice Noord-Brabant.

"Het is met het sportloket Onbeperkt Sportief juist zaak om mensen met een beperking wegwijs te maken in het sportaanbod en andersom sportverenigingen uitleg geven hoe zij dat aangepast sportaanbod kunnen bieden. Dat kan zijn door te integreren binnen de bestaande club, het kan ook dat een loot aan de vereniging wordt toegevoegd. Wij bieden samen met de sportcoaches van de deelnemende gemeenten de experties om de verenigingen daarin te begeleiden."

Het symposium in ontmoetingscentrum 't Cromwiel begint om 19.15 uur.

Lees vrijdag meer in BN DeStem

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
778 stemmen