Volledig scherm
© Thinkstock

Aanbod groter dan ooit op platenmarkt St. Josephkerk

ROOSENDAAL - Het aanbod op de jaarlijkse boeken- en platenmarkt in de St. Josephkerk is vrijdag 24 juni en zaterdag 25 juni groter dan ooit.

Dankzij drie schenkingen biedt de markt duizenden cd's met marsmuziek, een enorm assortiment klassieke cd's en als klap op de vuurpijl de platencollectie van het Tilburgse conservatorium. Die laatste collectie werd aangeboden door dirigent en componist Martyn Smits, een bekende naam in het Roosendaalse muziekleven.

Hij heeft een bijzondere band met de St. Josephkerk. De platen- en boekenmarkt is vrijdag vanaf 18.00 uur en zaterdag vanaf 10.00 uur. De opbrengst is traditioneel bestemd voor de restauratie van het monumentale kerkgebouw in Burgerhout.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
692 stemmen