Volledig scherm
Foto Christian Traets

'Aan kloppartij bij Lindenburg ging opstootje vooraf bij station in Roosendaal'

ROOSENDAAL - Er was woensdag aan het einde van de middag een opstootje bij het station in Roosendaal. Daar kreeg het slachtoffer van de mishandeling later die dag bij winkelcentrum Lindenburg het aan de stok met drie jongeren. Dat heeft het slachtoffer aan de politie verteld.  

De 56-jarige man zegt dat het op een bankje voor het station niet tot een handgemeen kwam. Volgens hem bleef het op dat moment beperkt tot over en weer wat duwen en trekken. Nadien zou een groep van een tiental jongeren hem belaagd hebben bij de Lindenburgh. Daarbij zou hij onder meer met een honkbalknuppel geslagen zijn.

Na afloop zijn in bosschages in de omgeving ook een knuppel en een ander slagwapen teruggevonden. De 56-jarige man raakte gewond in zijn gezicht en is overgebracht naar het ziekenhuis.Hij heeft inmiddels aangifte gedaan. Na de mishandeling zijn vijf jonge mannen uit Oudenbosch en Rotterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Ze zaten vrijdagmiddag nog vast.

Woordvoerder Willem-Jan Uytdehage zegt dat de politie nog volop bezig is met de zaak. "Daarbij bekijken we onder meer of er beelden zijn van camera's die de gebeurtenissen vastgelegd hebben." Burgemeester Jac Niederer heeft het incident in zijn gemeente omschreven als een 'verwerpelijke, laffe daad.' 

Poll

Ik voel me niet meer veilig in het uitgaansleven.

Ik voel me niet meer veilig in het uitgaansleven.

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
497 stemmen