Volledig scherm
Voorzitter en speler Mike de Bruijn in het nieuwe tenue van Tempo. De leden krijgen deze outfit tijdens de eerste van enkele feestavonden waarop het 85-jarig bestaan wordt gevierd. foto Chris van klinken/pix4profs

85-jarige hockeyvereniging Tempo uit Bergen op Zoom heeft ruimtegebrek

BERGEN OP ZOOM - Hockeyvereniging Tempo zal het 85-jarig bestaan niet ongemerkt aan zich voorbij laten gaan. De club die op 1 oktober 1931 in hotel de Draak aan de Grote Markt in Bergen op Zoom werd opgericht gaat dat de komende maanden vieren.

Dat feest begint op vrijdag 9 september met de uitreiking van de nieuwe tenues. Tussen 18.00 en 20.00 uur kunnen alle leden hun nieuwe clubkleding in het clubhuis ophalen. Die avond speelt er een band en voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. Kinderen krijgen gratis friet.

Op zondag 2 oktober staat de leden een verrassing te wachten en op zaterdag 5 november is er overdag een reünie en 's avonds een gala. Waar dat zich gaat afspelen wordt voorlopig nog geheim gehouden.

De eerste twintig jaar van haar bestaan speelde Tempo op een weiland van boer Musters aan de Zandstaat, in ruil voor wat onderhoud. Daarna verhuisde de club naar Rozenoord waar ook een grasveld beschikbaar was. Het clubhuis werd toen gedeeld met tennisvereniging Smash.

Het ledental zit de afgelopen tijd behoorlijk in de lift. Momenteel telt de club 856 leden en dat is in 85 jaar nog nooit zo hoog geweest.

Wekelijks spelen 64 teams competitiewedstrijden. Met drie velden op Rozenoord is dat bijna niet te doen. "We hebben een nijpend ruimtegebrek. We zijn hard toe aan een vierde veld", zegt voorzitter Mike de Bruijn.

De gemeente is daar volgens De Bruijn van op de hoogte en zoekt naar een oplossing.

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
128 stemmen