Volledig scherm
80 jaar buurtschap De Heide, v.l.n.r. : Geert de Moor, Bianca Pijnen en Peter Clarijs. © Tonny Presser/Pix4Profs

80 jaar buurtschap De Heide in Ossendrecht: 'Nog altijd ruime belangstelling voor activiteiten'

OSSENDRECHT - Tachtig klinkt oud, maar buurtschap de Heide uit Ossendrecht is nog springlevend. Op 8, 9 en 10 juli staat er een uitgebreid feestprogramma op de agenda van de buurtschap vanwege de tachtigste verjaardag van De Heide.

Bianca Pijnen, alweer 12 jaar voorzitter van De Heide, kan zich niet herinneren dat er ooit mindere tijden zijn geweest voor De Heide of, zoals het op zijn Ostrechts wordt genoemd, D'Aai. "Al onze activiteiten kunnen nog steeds rekenen op ruime belangstelling", zegt ze. Die activiteiten zijn ondermeer de jaarlijkse Sinterklaasmiddag voor de jonge buurtbewoners, kaartavonden, een bingo, een fietspuzzeltocht en het bouwen van een carnavalswagen.

"Bouwclub D'aai bestaat al 55 jaar", weet secretaris Geert de Moor. En hij voegt er aan toe dat de bouwclub in de Ossendrechtse optocht al heel wat eerste prijzen in de wacht heeft gesleept. Ossendrecht telt zeven buurtschappen waarvan er nog zes actief zijn. Die buurtschappen werden allemaal in 1936 opgericht vanwege de verloving van prinses Juliana met prins Bernhard. 

Lees donderdag meer in BN DeStem

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (36%)
  • Oneens (64%)
518 stemmen