Volledig scherm
De verlichting van de kerkklok van de H. Georgiuskerk van Kruisland wordt waarschijnlijk in november gerepareerd. foto jac de bruijn

6.000 euro voor herstel kapotte kerkklok in Kruisland

KRUISLAND - De kapotte verlichting van de kerkklok van de H. Georgiuskerk in Kruisland wordt naar verwachting begin november vernieuwd. De afgelopen maanden verzamelde het kerkbestuur bijna 6.000 euro voor het herstellen van de kapotte verlichting van de kerkklok.

Dit voorjaar luidde Ad Huijsmans, voorzitter van het kerkbestuur de spreekwoordelijke noodklok over de defecte lampjes. De huidige verlichting is al decennia oud en liet stukje bij beetje los. Voor het vernieuwen is 6.000 euro nodig. Om dat geld bij elkaar te krijgen organiseerde het kerkbestuur verschillende acties.

Zo maakte Claudia Koole van het kerkbestuur een kwartetspel met afbeeldingen van de heilige Sint Joris en de kerken van de Sint Annaparochie.

Dit kaartspel werd verkocht voor 9 euro. Tijdens de jaarmarkt in Kruisland werden kaarsen en andere spullen verkocht. Bezoekers van de jaarmarkt kregen een rondleiding door de kerk. "Meer dan honderd mensen maakten van de gelegenheid gebruik om vanuit de kerk over Kruisland heen te kijken. We vroegen daar 50 cent voor, maar de meeste mensen gaven meer", zegt Huijsmans.

Het grootste deel van het benodigde geld kwam binnen in de vorm van donaties van particulieren en bedrijven.

Lees vrijdag meer in Bn DeStem

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
567 stemmen