Volledig scherm
© THINKSTOCK

5000 zonnepanelen op scholen in Breda

BREDA - De gemeente Breda laat met partners 5000 zonnepanelen plaatsen op de schoolgebouwen van het voorgezet onderwijs. De panelen moeten een flinke reductie opleveren van de stroomkosten.

Een belangrijke stap naar verduurzaming van het onderwijsvastgoed: met medewerking van de gemeente Breda en met dank aan de Stimuleringsregeling Duurzame Energie, gaat Building Breda op de scholen van het Voortgezet Onderwijs in Breda ruim 5000 zonnepanelen plaatsen. Bijzonder ook omdat alle avo-scholen (algemeen vormend onderwijs) van het voortgezet onderwijs meedoen.

Investering
De investering leidt tot circa 40% lagere stroomkosten voor de VO-scholen. Op acht schoollocaties wordt met de ruim 5000 panelen een gezamenlijk opwekvermogen van ruim 1,3 Megawatt gerealiseerd. Dit komt overeen met 650-680 woningen met elk 6 tot 8 zonnepanelen.

Het levert circa 1,2 miljoen kWh opgewekte zonnestroom per jaar op, waarmee de scholen 60-70% van hun jaarverbruik verduurzamen. Hiermee wordt een uitstoot van circa 1 miljoen kg CO² per jaar voorkomen.

In het najaar van 2016 wordt gestart met de locaties Graaf Engelbrecht, Stedelijk Gymnasium en De Nassau (locatie De la Reijweg). In 2017 krijgen het Onze Lieve Vrouwelyceum en De Nassau (locatie Paul Krugerlaan) de zonnepanelen. Tot slot volgen in 2018 de campus Markenhage College / Michael College / Orion lyceum en campus International School Breda / Mencia de Mendoza lyceum.

Lees dinsdag meer in BN DeStem

poll

Vliegveld Lelystad is keihard nodig om Schiphol te ontlasten

Vliegveld Lelystad is keihard nodig om Schiphol te ontlasten

  • Eens (60%)
  • Oneens (40%)
375 stemmen