Volledig scherm
De Kleine Tour komt hier over de Balsedreef in Bergen op Zoom. Vandaag fietsen de deelnemers op de laatste dag naar Nieuw-Vossemeer en terug naar Steenbergen. © Chris van Klinken/het fotoburo

47e editie van Kleine Tour Steenbergen staat voor de deur

STEENBERGEN - 46 vrijwilligers, zes bestuursleden, 216 renners. Maandag begint de 47e editie van de Kleine Tour in Steenbergen. De organisatie is er klaar voor, vertelt voorzitter Wim Roovers trots. „Ik vind het ongelooflijk dat al die mensen een hele week vrij nemen om erbij te zijn. Om ervoor te zorgen dat de rennertjes lol maken en plezier hebben.”

Voor de medewerkers achter het evenement begint het werk zondag al. Dan lopen ze de hele week door en wordt er gekeken naar eventuele knelpunten. Ze hebben allemaal hun eigen taak. Zo zijn er twee mensen die in de telcommissie zitten om de standen bij te houden, is er een chauffeur die Miss Kleine Tour de hele week rondrijdt, in de bezemwagen zitten twee tot drie mensen en er zijn brommer- en motorrijders die het peloton begeleiden. Daarnaast zijn bijna alle vrijwilligers ook nog gecertificeerd verkeersregelaar.
De Kleine Tour begint met een puzzeltocht en het keuren van de fietsen. Gewone fietsen, mountainbikes en racefietsen. Ze mogen allemaal meedoen. Om het wel zo eerlijk mogelijk te laten gaan, krijgen de deelnemers wel ‘strafpunten’. „De meeste strafpunten krijgen jongens van veertien die een racefiets hebben”, geeft Wim Roovers als voorbeeld aan. „De minste krijgen meisjes van negen op een gewone fiets.”
De 216 deelnemers zijn verdeeld over achttien ploegen. Twaalf renners per ploeg. „Dat is voor ons het maximale”, zegt de voorzitter. „Zo’n karavaan is bij een etappe toch een kilometer lang.”

Het programma van de Kleine Tour is hier te vinden. 

Lees vrijdag meer in BN DeStem

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (49%)
  • Oneens (51%)
547 stemmen