Volledig scherm
Linksvoor James Shaw en rechtsvoor Rob Pannullo. Zij verblijven deze week bij een gastgezin. © foto’s Johan Wouters/het fotoburo

450 internationale honkballers actief tijdens toernooi in Oosterhout

OOSTERHOUT - De voertaal in menig Oosterhouts gezin is dezer dagen Engels. Dat heeft te maken met de aanwezigheid van zo’n 450 honkballers en softbalsters bij het CBLE- en het BATC-toernooi. De meeste sporters zijn ondergebracht bij gastgezinnen en spreken geen Nederlands.

Sportpark De Slotbossetoren vormt deze week het zonovergoten decor voor de wedstrijden. Battle At The Castle is voor honkballers van 12 tot 14 jaar en softbalsters van 12 tot 15. Honkballers van 18 tot 23 jaar spelen het Collegiate Baseball League Europe-toernooi.

Organisator van het laatste toernooi is Jan Maarten Kops. „We doen dit voor de vierde keer. De spelers komen van overal: Amerika, Duitsland maar ook Pakistan, Koeweit en Cuba. Ze zijn ondergebracht bij gastgezinnen en in twee bungalows op vakantiepark De Katjeskelder. We zijn met zeventig vrijwilligers in touw. Zo kunnen we het betaalbaar houden. Toernooien als hier zijn er niet in Europa op dit niveau en met deze entourage.”

Lees meer in BN DeStem van woensdag 22 juli.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

NAC kan de samenwerking met Manchester City beter beëindigen.

NAC kan de samenwerking met Manchester City beter beëindigen.

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
154 stemmen